• Φόρμα συγκατάθεσης - Απόρριψης

    Εδώ θα βρείτε την φόρμα συγκατάθεσης - απόρριψης για τη διενέργεια τεστ αυτοδιάγνωσης ατομικής χρήσης (Selbsttest) στο σχολείο.

  • Λειτουργία Σχολείου από Δευτέρα 12.04.2021

    Αγαπητοί γονείς και  κηδεμόνες,

    Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

    Λαμβάνοντας υπ' όψιν τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας της  Βαυαρίας σχετικά με τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της διενέργειας τεστ  κορωνοϊού για την προσέλευση στις σχολικές μονάδες σας ενημερώνουμε  ότι εκπαιδευτικοί, μαθητές και εργαζόμενοι υποχρεούνται να υποβάλλονται σε  τεστ αυτοδιάγνωσης ατομικής χρήσης (Selbsttest)  που θα διενεργείται εντός της σχολικής μονάδας υπό επίβλεψη  

                                                       ή 

    να προσκομίζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού (Schnelltest) το οποίο θα   διενεργείται δωρεάν κάθε δεύτερη ημέρα από εξειδικευμένο προσωπικό σε  φαρμακεία, ιατρεία ή διαγνωστικά κέντρα. (Αυτό ισχύει για τους μαθητές/τριες των οποίων  οι γονείς /κηδεμόνες δεν συμφώνησαν να υποβληθούν  σε τεστ αυτοδιάγνωσης ατομικής χρήσης (Selbsttest)  στο σχολείο. Οι μαθητές/τριες που  θα προσέλθουν στο σχολείο τη Δευτέρα 12/04/2021 θα πρέπει να υποβληθούν  σε τεστ το νωρίτερο το Σάββατο 10/04/2021 ενώ όσοι/όσες θα προσέλθουν  στο σχολείο την Τρίτη 13/04/2021 θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ το  νωρίτερο την Κυριακή 11/04/2021).

    Από Δευτέρα 12/04/2021 προσέρχεται στο σχολείο το γκρουπ Α και την Τρίτη 13/04/2021 το γκρουπ Β.

     Οι μαθητές/τριες που δεν θα προσκομίζουν  αρνητικό τεστ δεν επιτρέπεται  να προσέρχονται στο σχολείο.

    Informationen zu den Covid-19-Tests an den bayerischen Schulen

    Sehr geehrte Damen und Herren, liebe Eltern und Erziehungsberechtigte, der bayerische Ministerrat hat in seiner Sitzung am 7. April beschlossen, die Corona-Schutz-maßnahmen an den Schulen weiter zu verstärken.Ziel ist es, das Ansteckungsrisiko in der Schule so gering wie nur möglich zu halten.Ab Montag, 12. April gilt daher:

    -Schülerinnen und Schüler dürfen nur dann am Präsenzunterricht bzw. an den Präsenz-tagen des Wechselunterrichts teilnehmen, wenn sie einen aktuellen, negativen Covid-19-Testhaben. 

    -Dies gilt auch, wenn die Sieben-Tage-Inzidenz in der Region unter 100 liegt.

    -Ein negatives Testergebniskann erbracht werdenodurch einen Selbsttest, der unter Aufsicht in der Schuledurchgeführt wird oder durch einen PCR-oder POC-Antigen-Schnelltest, der außerhalb der Schule von medizinisch geschultem Personaldurchgeführt wurde.

    -Ein zuhause durchgeführter Selbsttest reicht als Nachweis nicht aus.

    Bitte beachten Sie außerdem: Die Selbsttests in der Schule werden pro Person in der Regel zweimal pro Woche(bei einer Sieben-Tage-Inzidenz über 100 ggf. auch öfter) durchgeführt. Die Abgabe einer aus-drücklichen Einverständniserklärung durch die Eltern bzw. Erziehungsberechtigten (bzw. durch volljährigeSchülerinnen und Schüler)ist nicht erforderlich. -Ein negatives Testergebnisdarf zum Unterrichtsbeginn am jeweiligen Schultag nicht älter als 48 Stunden(bei einer 7-Tage-Inzidenz von unter 100) bzw. 24 Stunden (bei einer 7-Tage-Inzidenz über 100) sein. Ein negatives Testergebnis gilt daher -bei einer 7-Tage-Inzidenz unter100: am Tag der Testung und an den beiden darauf-folgendenTagen (Beispiel: Testung am Montag; Testergebnis gilt Mo, Di, Mi)-bei einer 7-Tage-Inzidenz über100: am Tag der Testung und am darauffolgendenTag (Beispiel: Testung am Montag; Testergebnis gilt Mo, Di).

    Wenn Ihre Tochter bzw. Ihr Sohn nicht an den Selbsttests in der Schule teilnehmen soll und auch kein alternatives negatives Testergebnis vorgelegt werden kann, müssen Sie das der Schule mitteilen. Ein Schulbesuch ist dann nicht möglich.

    -Wie der Unterricht an der Schule bzw. in der Klasse Ihrer Tochter / Ihres Sohnes organisiert wird (Präsenzunterricht, Wechselunterricht oder Distanzunterricht), erfahren Sie ebenfallsvon Ihrer Schule. Sofern Distanzunterricht stattfindet, ist die Teilnahme selbst-verständlich auch ohne negatives Testergebnis möglich.

    Regelmäßige Testungen helfen, sonst unerkannte Infektionen zu entdecken. Dadurch werden unsere Schulen für alle Beteiligten sicherer.

    Vielen Dank für Ihre Mitwirkung!

    IhrBayerisches Staatsministerium für Unterricht und Kultus

  • Ενημέρωση - Λειτουργία σχολείου από τις 22.02.2021

    Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

    Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

     

    Από τις 22.02.2021 για την 9η τάξη ( Μ9α, Μ9β και 9c) μπαίνει σε εφαρμογή η εκ περιτροπής διδασκαλία (Wechselunterricht) σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου.

    Το κάθε τμήμα θα χωριστεί σε δύο υποτμήματα (γκρουπ): Α και Β και θα προσέρχονται στη δια ζώσης διδασκαλία ως εξής:

    Εβδομάδα Α: ΔΕΥΤΕΡΑ -ΤΕΤΑΡΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: γκρουπ Α--> δια ζώσης διδασκαλία,

    γκρουπ Β --> ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία

                 ΤΡΙΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ: γκρουπ Β--> Ομάδα δια ζώσης διδασκαλία,

    γκρουπ Α-->  ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία

     

    Εβδομάδα Β: ΔΕΥΤΕΡΑ -ΤΕΤΑΡΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: γκρουπ Β--> δια ζώσης διδασκαλία,   

    γκρουπ  Α --> ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία

                 ΤΡΙΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ: γκρουπ Α--> δια ζώσης διδασκαλία,                                               

    γκρουπ  Β-->  ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία

     

    Οι μαθητές θα ενημερωθούν σε ποια ομάδα ανήκουν.

     

    Σε όλους  τους χώρους του σχολείου, για τους μαθητές/τριες, η ιατρική μάσκα είναι τελικά υποχρεωτική καθ` όλη την διάρκεια της παρουσίας τους στο σχολείο.

     

    Για την 7η και 8η τάξη θα συνεχιστεί η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία.

     

    Προσοχή! Θα θέλαμε να επισημάνουμε και να τονίσουμε ότι η καταγραφή της εικόνας ή της ομιλίας άλλου προσώπου κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

     

    Επίσης οι μαθητές και οι μαθήτριες οφείλουν να ανταποκρίνονται σε καθήκοντα που τους ανατίθενται από τους εκπαιδευτικούς τους (π.χ. να απαντούν σε ερωτήσεις, να επιβεβαιώνουν την παρουσία τους, να ζητούν τον λόγο, να σχολιάζουν ή και να σημειώνουν στο chat), για να επιβεβαιώνεται η ενεργητική συμμετοχή τους στη σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία.

  • Λειτουργία σχολείου από 15.02.2021

    Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

    Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

    Σας ενημερώνουμε σχετικά με τα νέα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού ότι και την ερχόμενη εβδομάδα 15.02.2021 έως και 19.02.2021 θα γίνεται εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω teams και webex για όλα τα τμήματα του σχολείου μας.

    Από τις 22.02.2021 για την 9η τάξη ( Μ9α, Μ9β και 9c) θα εφαρμοστεί σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου η εκ περιτροπής διδασκαλία (Wechselunterricht), εφόσον ο αριθμός των μαθητών του καθενός από τα παραπάνω τμήματα ξεπερνά τους 15 και η προβλεπόμενη απόσταση ασφαλείας μεταξύ των μαθητών μέσα στην αίθουσα δεν μπορεί να τηρηθεί.

    Η μάσκα FFP2 είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του σχολείου καθ` όλη την διάρκεια του ωρολόγιου προγράμματος.

    Θα ακολουθήσει την ερχόμενη εβδομάδα νέα ανακοίνωση για το πρόγραμμα προσέλευσης των μαθητών/τρών στο σχολείο.

     

    Για την 7η και 8η τάξη θα συνεχιστεί το μάθημα εξ αποστάσεως μέσω teams και webex μέχρι νεοτέρας.

     

    Επίσης σας τονίζουμε ότι η ημερομηνία παράδοσης των ενδεικτικών μεταφέρεται την Παρασκευή 05.03.2021

  • Ευχές Χριστουγέννων

    Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

    Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

    Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων σας εύχονται

    Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία, Δημιουργικότητα, Επιτυχίες…

    είναι μερικές μόνο από τις ευχές μας για τα φετινά Χριστούγεννα

    και τη νέα Χρονιά που πλησιάζει.

    Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά!

  • Ενημέρωση 15.12.2020

    Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

    Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

    Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Βαυαρικού Υπουργείου Παιδείας,

    θα παρέχεται σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία από Τετάρτη 16.12.2020 έως και Παρασκευή 18.12.2020 στους μαθητές των τμημάτων της 9ης τάξης (Abschlussklassen).

    Οι μαθητές της 7ης και της 8ης τάξης, θα παραμείνουν από αύριο 16.12.2020 στο σπίτι.

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09.12.2020

    Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

    Σας ενημερώνουμε ότι λόγω αύξησης των κρουσμάτων και των νέων μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού από την Πέμπτη 10.12.2020 και μέχρι την έναρξη των διακοπών των Χριστουγέννων θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

    • Σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία για την  8η  Τάξη, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα.
    • Οι τάξεις 7η και 9η παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματα στο σχολείο.
    • Σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία για το τμήμα 7β, που βρίσκεται σε καραντίνα, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα.
    • Σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία για το τμήμα 9β, που βρίσκεται σε καραντίνα έως και την Πέμπτη 10.12.2020, σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα.

    ΠΡΟΣΟΧΗ

    Τα τμήματα της 8ης και της 9ης Τάξης θα λειτουργούν ως ολόκληρα τμήματα και όχι ως υποτμήματα.

     

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08.12.2020

    Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

    Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

     

     

    Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τη Βαυαρική κυβέρνηση και τις οδηγίες του Σ.Ε.Μονάχου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, από Τετάρτη  09.12.2020 και μέχρι την έναρξη των διακοπών των Χριστουγέννων 18.12.2020 στην 8η και στην 9η τάξη του σχολείου μας είναι υποχρεωτικό να εφαρμοστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία (Wechselunterricht), εφόσον ο αριθμός των μαθητών του τμήματος ξεπερνά τους 15 και η προβλεπόμενη απόσταση ασφαλείας μεταξύ των μαθητών μέσα στην αίθουσα δεν μπορεί να τηρηθεί.

    Την Τετάρτη (09.12.20), Παρασκευή (11.12.20), Τρίτη(15.12.20) και Πέμπτη (17.12.20) θα βρίσκονται στο σχολείο μας σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα τα εξής τμήματα:

     7a,  8a1, 8b, 9a1, 9b1,  9c1

    Την Πέμπτη (10.12.20), Δευτέρα (14.12.20), Τετάρτη (16.12.20) και Παρασκευή (18.12.20) θα βρίσκονται στο σχολείο τα εξής τμήματα:

    7a, 8a2, 8b, 9a2, 9b2, 9c2

    Για την ημέρα που το υποτμήμα δεν θα έχει μάθημα με παρουσία στο σχολείο δεν προβλέπεται να παρέχεται εξ αποστάσεως διδασκαλία στους μαθητές που ανήκουν σε αυτό.

    Το τμήμα 7b που βρίσκεται σε καραντίνα θα κάνει σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω Teams και Webex

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΜΗΜΑ 7Β

    Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, αγαπητοί μαθητές του τμήματος 7β

    Σας πληροφορούμε ότι ενημερωθήκαμε για ένα θετικό κρούσμα στο τμήμα 7β.

    Oι μαθητές του τμήματος από σήμερα θα παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό  (καραντίνα- δε θα βγαίνουν από το σπίτι για κανένα λόγο). Θα επιστρέψουν στο σχολείο όποτε αυτό οριστεί από την Υγειονομική υπηρεσία.

    Το τμήμα θα κάνει σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα.

    Η συμμετοχή στα μαθήματα είναι υποχρεωτική και οι απουσίες καταγράφονται κανονικά.  

  • Ακύρωση Elternabende – Kulturtage - Praktika

    Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

    Σας πληροφορούμε ότι η ενημέρωση γονέων που είχε προγραμματιστεί για την επόμενη Δευτέρα 07.12.2020 δεν θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες προς αποφυγή συγκεντρώσεων λόγω Covid 19.

    Η ενημέρωση θα γίνει τηλεφωνικώς στην ώρα που οι καθηγητές/τριες έχουν Sprechstunde. Αυτή αναφέρεται στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

    Για τον ίδιο λόγο ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδρομές (Kulturtage) του σχολείου καθώς και τα Praktika των μαθητών για το σχολικό έτος 2020/21 μέχρι νεοτέρας.

  • Ενημέρωση 29.11.2020

    Θετικό κρούσμα στο τμήμα 9β

    Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, αγαπητοί μαθητές του τμήματος 9β

    Σας πληροφορούμε ότι ενημερωθήκαμε για ένα θετικό κρούσμα στο τμήμα 9β.

    Όπως ορίζει η Υγειονομική υπηρεσία οι μαθητές του τμήματος τίθενται σε καραντίνα από αύριο Δευτέρα 30.11.2020 μέχρι νεοτέρας.

    Το τμήμα θα κάνει σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα.

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18.11.2020

    Θετικό κρούσμα εκπαιδευτικού στο σχολείο

    Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

    Αγαπητοί μαθητές,

     

    Σχετικά με το θετικό κρούσμα εκπαιδευτικού του σχολείου, ύστερα από επικοινωνία με την υγειονομική υπηρεσία (Gesundheitsamt), δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους μαθητές/τριες καθώς και για τους εκπαιδευτικούς, αφού τηρήθηκαν ολα τα μέτρα προστασίας (Hygieneplan) για την αποφυγή ενδεχόμενης διασποράς του νέου κορονοϊού.

    Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά

    Εάν μαθητής ή μαθήτρια εμφανίσει συμπτώματα, παρακαλούμε να ακολουθήσει τις οδηγίες που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα μας όπως και στην ιστοσελίδα του Σ.Ε. Μονάχου.

     

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10.11.2020

    Αντιμετώπιση συμπτωμάτων ασθένειας και κρυολογήματος σε παιδιά και εφήβους στα σχολεία

    Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

    σε ερωτήματα όπως:

     

    Πότε πρέπει το παιδί μου να μείνει στο σπίτι σε κάθε περίπτωση;

     

    Το παιδί σας θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι

    εάν είαι άρρωστος/άρρωστη με οξεία συμπτώματα ασθένειας που μοιάζουν με αυτά της γρίπης όπως

    · Πυρετός

    · Βήχας

    · Πόνος στο λαιμό ή στο αυτί

    · Σοβαρός κοιλιακός πόνος

    · Έμετος ή διάρροια

    Δεν επιτρέπεται να προσέλθει στο σχολείο.

     

    Κρίνεται απαραίτητο να επισκεφτείτε/επικοινωνήσετε με τον θεράποντα ιατρό σας και αυτός θα κρίνει αν είνα απαραίτητο το παιδί σας να κάνει το τεστ  Covid-19 και να συζητήσει μαζί σας για τα επόμενα βήματα έως ότου είναι δυνατή η επιστροφή του στο σχολείο.

     

    Η επιστροφή του σχολείο θα είναι δυνατή μόνο εάν

    • ο μαθητής δεν εμφανίζει πλέον συμπτώματα ασθένειας για τουλάχιστον

    24 ώρες (έως και ελαφρά ρινική καταρροή και περιστασιακό βήχα),

    • επιπλέον πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη ιατρική Βεβαίωση (Attest) ή αρνητικό τεστ Covid-19 (η απόφαση για την αναγκαιότητά του λαμβάνεται από τον γιατρό)

     

    Μπορεί ο μαθητής η μαθήτρια να πάει στο σχολείο με ήπια συμπτώματα κρυολογήματος (κρυολογήματα χωρίς πυρετό και περιστασιακό βήχα);

     

    Για τους μαθητές ισχύουν τα ακόλουθα:

    • Την ημέρα κατά την οποία εμφανίστηκαν τα συμπτώματα, δεν επιτρέπεται η φοίτηση στο σχολείο.
    • Η φοίτηση στο σχολείο είναι δυνατή μόνο αν δεν είναι εμπύρετος για διάστημα τουλάχιστον 24 ωρών μετά την έναρξη των συμπτωμάτων.
    • Επιπλέον, απαιτείται αντίστοιχο ιατρικό πιστοποιητικό(Attest) ή αρνητικό τεστ Covid-19 ( η απόφαση για την αναγκαιότητά του λαμβάνεται από τον γιατρό)

    Bayerisches Staatsministerium für Unterricht und Kultus

    Umgang mit Krankheits- und Erkältungssymptomen bei Kindern und Jugendlichen in Schulen

     - Informationen für Eltern und Erziehungsberechtigte – Stand: 06.11.2020

    Wann muss mein Kind auf jeden Fall zuhause bleiben?

    Kranken Schülerinnen und Schülern mit akuten, grippeähnlichen Krankheitssymptomen wie · Fieber · Husten · Hals- oder Ohrenschmerzen · starke Bauchschmerzen · Erbrechen oder Durchfall ist der Schulbesuch nicht erlaubt.

    Falls Ihr Kind eine/n Arzt/Ärztin benötigt, so nehmen Sie bitte Kontakt auf. Ihr/e Arzt/Ärztin entscheidet, ob ein Covid-19-Test nötig ist und bespricht mit Ihnen das weitere Vorgehen bis zum erneuten Schulbesuch.

     Ein Schulbesuch ist erst wieder möglich, wenn · die Schülerin bzw. der Schüler 24 Stunden keine Krankheitssymptome mehr zeigt (bis auf leichten Schnupfen und gelegentlichen Husten), · die Schülerin bzw. der Schüler 24 Stunden fieberfrei war, · zusätzlich ein entsprechendes ärztliches Attest oder ein negativer Covid-19- Test vorliegt (Entscheidung über Erforderlichkeit trifft Arzt).

    Darf mein Kind mit leichten, neu aufgetretenen und nicht fortschreitenden Erkältungssymptomen (Schnupfen ohne Fieber, gelegentlicher Husten) in die Schule gehen?

     · Für Schülerinnen und Schüler der Jahrgangsstufen 1 bis 4 ist der Schulbesuch mit leichten Erkältungssymptomen erlaubt.

    · Für Schülerinnen und Schüler ab der Jahrgangsstufe 5 gilt: o An dem Tag, an dem die Symptome aufgetreten sind, ist der Schulbesuch nicht erlaubt. o Der Schulbesuch ist erst wieder möglich, wenn nach mindestens 24 Stunden nach Auftreten der Symptome kein Fieber entwickelt wurde.

    · Zusätzlich ist ein entsprechendes ärztliches Attest oder ein negativer Covid-19-Test erforderlich (Entscheidung über Erforderlichkeit trifft Arzt).

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 30.10.2020

    Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

    αγαπητοί μαθητές,

    θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε

    ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση που υπάρχει στην ιστοσελίδα του σχολείου μας για την ανάρτηση του υλικού από τους καθηγητές και την αποστολή των εργασιών των μαθητών, στα πλαίσια της ασύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας,  θα ισχύει έως και σήμερα Παρασκευή 30.10.2020 και ώρα 14:00.

    Τα Praktika της 9ης Τάξης, που είχαν προγραμματιστεί για τον μήνα Νοέμβριο, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν, λόγω της κατάστασης που επικρατεί εξ αιτίας του Covid-19.

    Σας ευχόμαστε schöne Herbstferien με υγεία και αισιοδοξία!

    Η Διεύθυνση του σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων

     

     

     

  • Ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων

    Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

     

    Είναι γεγονός ότι όλοι μας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια δύσκολη πραγματικότητα. Η καθημερινότητά μας απαιτεί τη σχολαστική τήρηση κάποιων κανόνων, που πιθανόν να νιώθουμε ότι περιορίζεται η ελευθερία μας, αλλά η τήρησή τους κρίνεται απαραίτητη για να παραμένουμε ασφαλείς.

    Στις δύσκολες αυτές συνθήκες η δική σας στήριξη και συνεργασία είναι απαραίτητη περισσότρο από ποτέ. Θα εκτιμούσαμε πολύ και θα βοηθούσατε και το δικό μας έργο, αν κι εσείς με τις δικές σας υπενθυμίσεις, συμβουλές καθώς και το δικό σας παράδειγμα, τονίζατε στα παιδιά σας τη σοβαρότητα της κατάστασης και το σπουδαίο είναι να τηρούνται σχολαστικά τα ακόλουθα κατά την παρουσία τους στο σχολείο:

    • Υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός του κτηρίου και του αύλιου χώρου του σχολείου
    • Συχνό και σχολαστικό πλύσιμο και απολύμανση χεριών
    • Καθάρισμα του θρανίου με αντισηπτικό υγρό ή μαντηλάκι
    • Η χρήση απολυμαντικού μετά τη συναλλαγή στο κυλικείο και οπωσδήποτε  πριν τη λήψη τροφής
    • Χρήση ατομικού μπουκαλιού για την πόση νερού
    • Τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας όταν αυτό είναι εφικτό

    Αν το παιδί σας παρουσιάζει συμπτώματα όπως:

    Βήχα, πυρετό, δυσκολία στην αναπνοή, κούραση, μυαλγίες, ρίγος, πονοκέφαλος, δυσκαταποσία, ρινική καταρροή συμφώρηση, δύσπνοια,  ανοσμία ή αγευσία, γαστρεντερικά συμπτώματα, παραμένει στην οικία του και ενημερώνει τη σχολική μονάδα. 

    Το παιδί θα πρέπει να επισκεφθεί τον θεράποντα ιατρό του και αν αυτός κρίνει, θα πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα τεστ για την ανίχνευση του ιού.

    Επειδή προτεραιότητα είναι η υγεία των μαθητών μας  

    Οι Διδάσκοντες Καθηγητές και η Διεύθυνση βρισκόμαστε στη διάθεσή σας.

     

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - 22.10.2020

     

     

    Informationsschreiben für Erziehungsberechtigte im Falle einer Schließung der Kinderbetreuungseinrichtung oder Schule

                                                                                                                                     

     

    Sehr geehrte Erziehungsberechtigte, sehr geehrte volljährige Schüler*ínnen

     

    mit diesem Schreiben informieren wir Sie darüber, dass Ihr Kind Kontakt mit einer auf COVID-19 positiv getesteten Person hatte. Wir möchten Ihnen mit diesem Schreiben die wichtigsten Informationen an die Hand geben, damit Sie wissen, was auf Sie zukommt und wie Sie und Ihr Kind sich jetzt zu verhalten haben.

    Die Quarantäne für die betroffenen Person gilt vorerst bis 30.10.20..


    Folgendes ist jetzt für Sie und Ihr Kind zu berücksichtigen:

     

    1. Holen Sie Ihr Kind von der Einrichtung ab und begeben Sie sich umgehend nach Hause; ältere Schüler*innen werden ggf. von der Schule direkt nach Hause geschickt
      Hat Ihr Kind bereits Symptome oder fühlt sich nicht wohl, kontaktieren Sie Ihre*n Hausärzt*in oder Kinderärzt*in. Diese*r wird dann ggf. sofort eine Testung veranlassen.

     

    1. Befolgen Sie die Anweisungen, die Ihnen die Einrichtung bzw. Schule mitteilt

      Die Schließung der betroffenen Gruppe /Klasse erfolgt bis 30.10.20...
       
    2. Quarantäne
      Ihr Kind war in einer Gruppe / Klasse mit einer positiv getesteten Person und wird somit gemäß der aktuellen Vogaben des Bayerischen Staatsministeriums für Gesundheit und Pflege (StMGP) als Kontaktperson der Kategorie 1 eingestuft.

      Die Quarantäne gilt nur für das genannte Kind und nicht für die weiteren Haushaltsangehörigen. Solange das Kind keinen positiven Test hat und keine Krankheitssymptome aufweist, sind die Eltern und Geschwisterkinder nicht von der Quarantäne betroffen und können sowohl zur Arbeit gehen als auch andere Einrichtungen besuchen.

      In der Zeit der vorläufigen Schließung der Kindertageseinrichtungsgruppe oder der Klasse muss Ihr Kind zuhause bleiben und nicht mit Personen außerhalb des Haushalts spielen. Es dürfen keine anderen Einrichtungen besucht werden. Unnötige Kontakte sind zu vermeiden. Bitte achten Sie sorgfältig auf die Einhaltung der allgemeingültigen Hygieneregeln.
       
    3. Warten Sie bitte, bis sich das Gesundheitsamt Stadt München bzw. Ihr Wohnsitzgesundheitsmat meldet!
      Das Gesundheitsamt  wird sich in den nächsten Tagen telefonisch oder postalisch bei Ihnnmelden.  Falls Ihr Kind Symptome entwickeln sollte, wenden Sie sich bitte telefonisch an Ihre*n Kinderärzt*in bzw. Hausärzt*in. Denken Sie bitte daran, mitzuteilen, dass sich Ihr Kind aufgrund eines positiven SARS-COV-2-Falles in der Einrichtung bzw. Klasse in Quarantäne befindet.

     

    1. Das Gesundheitsamt meldet sich
      Bitte beantworten Sie unsere Fragen ehrlich, denn nur so ist es uns möglich Infektketten zu unterbrechen und Ihre Mitmenschen zu schützen. Wir bitten um Verständnis, dass wir Ihnen den Namen der positiv getesteten Person aus Datenschutzgründen nicht nennen dürfen.

     

    1. Die Testung
      Die Testung erfolgt auf Veranlassung durch das Gesundheitsamt Stadt München. Durch den Schulleiter werden Sie den Ort der Testung sowie die Uhrzeit für die Durchführung des Tests erfahren. Bei der Testung wird nur das Kind getestet und keine weiteren Haushaltsangehörigen. Die Teilnahme am Test ist verpflichtend. Ein negatives Testergebnis hat keine Auswirkung auf die Dauer der Quarantäne. Bei einem positiven Testergebnis kann sich die Quarantänedauer verlängern.

     

    1. Mitteilung des Testergebnisses
      Bitte sehen Sie davon ab, beim Gesundheitsamt München bezüglich des  Testergebnisses anzurufen. Sie werden, sobald das Testergebnis vorliegt, schnellst-möglich darüber informiert. Durch einen Anruf kann dieser Ablauf nicht beschleunigt werden.

     

    1. Quarantäneende
      Das Gesundheitsamt wird die mit diesem Schreiben vorläufig mitgeteilte Quarantänedauer für Ihr Kind überprüfen und das voraussichtliche Ende der Quarantäne festgelegen.

    Voraussetzung für die Beendigung der Quarantäne ist, dass 14 Tage seit dem letzten Kontakt mit der infizierten Person vergangen sind und Ihr Kind in der Zwischenzeit keine Krankheitssymptome entwickelt hat.

     

    1. Ihr Kind kehrt zurück in die Einrichtung / Schule
      Ist die Quarantäne für Ihr Kind beendet, kann Ihr Kind wieder regulär ohne weitere Maßnahmen in seine Einrichtung / Schule zurückkehren. Bitte beachten Sie dazu auch die Informationen der Einrichtung und befolgen Sie die jeweiligen Vorgaben.

     

    1. Weitere Informationen
      Weitere Informationen zum Coronavirus finden Sie u.a. auch unter

    >  Landeshauptstadt München:
        muenchen.de/corona

    >  Bundeszentrale für gesundheitliche Aufklärung (BzgA):    
        infektionsschutz.de/coronavirus-sars-cov-2.html
        (Inhalt: Häufig gestellte Fragen (FAQ), Merkblatt zum Coronavirus, Hygienetipps)"

    >  Robert Koch Institut:
     rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Quarantaene/Flyer.html
     (Faltblatt zur häuslichen Quaratäne von Kontaktpersonen)

     

    Eventuelle weitere Fragen beantworten wir Ihnen gerne unter der Telefonnummer: 233- 96333. Aufgrund der Vielzahl der Fälle kann es jedoch zu längeren Wartezeiten kommen. Daher bitten wir Sie höflichst, nur in begründeten Ausnahmefällen anzurufen.

     

    Mit freundlichen Grüßen

     

    Ihr Münchner Gesundheitsamt
    Landeshauptstadt München, Referat für Gesundheit und Umwelt, Bayerstr. 28a, 80335 München, 20. September 2020

     

     

    Informationsschreiben für Erziehungsberechtigte im Falle einer Schließung der Kinderbetreuungseinrichtung oder Schule

                                                                                                                                     

     

    Sehr geehrte Erziehungsberechtigte, sehr geehrte volljährige Schüler*ínnen

     

    mit diesem Schreiben informieren wir Sie darüber, dass Ihr Kind Kontakt mit einer auf COVID-19 positiv getesteten Person hatte. Wir möchten Ihnen mit diesem Schreiben die wichtigsten Informationen an die Hand geben, damit Sie wissen, was auf Sie zukommt und wie Sie und Ihr Kind sich jetzt zu verhalten haben.

    Die Quarantäne für die betroffenen Person gilt vorerst bis 30.10.20..


    Folgendes ist jetzt für Sie und Ihr Kind zu berücksichtigen:

     

    1. Holen Sie Ihr Kind von der Einrichtung ab und begeben Sie sich umgehend nach Hause; ältere Schüler*innen werden ggf. von der Schule direkt nach Hause geschickt
      Hat Ihr Kind bereits Symptome oder fühlt sich nicht wohl, kontaktieren Sie Ihre*n Hausärzt*in oder Kinderärzt*in. Diese*r wird dann ggf. sofort eine Testung veranlassen.

     

    1. Befolgen Sie die Anweisungen, die Ihnen die Einrichtung bzw. Schule mitteilt

      Die Schließung der betroffenen Gruppe /Klasse erfolgt bis 30.10.20...
       
    2. Quarantäne
      Ihr Kind war in einer Gruppe / Klasse mit einer positiv getesteten Person und wird somit gemäß der aktuellen Vogaben des Bayerischen Staatsministeriums für Gesundheit und Pflege (StMGP) als Kontaktperson der Kategorie 1 eingestuft.

      Die Quarantäne gilt nur für das genannte Kind und nicht für die weiteren Haushaltsangehörigen. Solange das Kind keinen positiven Test hat und keine Krankheitssymptome aufweist, sind die Eltern und Geschwisterkinder nicht von der Quarantäne betroffen und können sowohl zur Arbeit gehen als auch andere Einrichtungen besuchen.

      In der Zeit der vorläufigen Schließung der Kindertageseinrichtungsgruppe oder der Klasse muss Ihr Kind zuhause bleiben und nicht mit Personen außerhalb des Haushalts spielen. Es dürfen keine anderen Einrichtungen besucht werden. Unnötige Kontakte sind zu vermeiden. Bitte achten Sie sorgfältig auf die Einhaltung der allgemeingültigen Hygieneregeln.
       
    3. Warten Sie bitte, bis sich das Gesundheitsamt Stadt München bzw. Ihr Wohnsitzgesundheitsmat meldet!
      Das Gesundheitsamt  wird sich in den nächsten Tagen telefonisch oder postalisch bei Ihnnmelden.  Falls Ihr Kind Symptome entwickeln sollte, wenden Sie sich bitte telefonisch an Ihre*n Kinderärzt*in bzw. Hausärzt*in. Denken Sie bitte daran, mitzuteilen, dass sich Ihr Kind aufgrund eines positiven SARS-COV-2-Falles in der Einrichtung bzw. Klasse in Quarantäne befindet.

     

    1. Das Gesundheitsamt meldet sich
      Bitte beantworten Sie unsere Fragen ehrlich, denn nur so ist es uns möglich Infektketten zu unterbrechen und Ihre Mitmenschen zu schützen. Wir bitten um Verständnis, dass wir Ihnen den Namen der positiv getesteten Person aus Datenschutzgründen nicht nennen dürfen.

     

    1. Die Testung
      Die Testung erfolgt auf Veranlassung durch das Gesundheitsamt Stadt München. Durch den Schulleiter werden Sie den Ort der Testung sowie die Uhrzeit für die Durchführung des Tests erfahren. Bei der Testung wird nur das Kind getestet und keine weiteren Haushaltsangehörigen. Die Teilnahme am Test ist verpflichtend. Ein negatives Testergebnis hat keine Auswirkung auf die Dauer der Quarantäne. Bei einem positiven Testergebnis kann sich die Quarantänedauer verlängern.

     

    1. Mitteilung des Testergebnisses
      Bitte sehen Sie davon ab, beim Gesundheitsamt München bezüglich des  Testergebnisses anzurufen. Sie werden, sobald das Testergebnis vorliegt, schnellst-möglich darüber informiert. Durch einen Anruf kann dieser Ablauf nicht beschleunigt werden.

     

    1. Quarantäneende
      Das Gesundheitsamt wird die mit diesem Schreiben vorläufig mitgeteilte Quarantänedauer für Ihr Kind überprüfen und das voraussichtliche Ende der Quarantäne festgelegen.

    Voraussetzung für die Beendigung der Quarantäne ist, dass 14 Tage seit dem letzten Kontakt mit der infizierten Person vergangen sind und Ihr Kind in der Zwischenzeit keine Krankheitssymptome entwickelt hat.

     

    1. Ihr Kind kehrt zurück in die Einrichtung / Schule
      Ist die Quarantäne für Ihr Kind beendet, kann Ihr Kind wieder regulär ohne weitere Maßnahmen in seine Einrichtung / Schule zurückkehren. Bitte beachten Sie dazu auch die Informationen der Einrichtung und befolgen Sie die jeweiligen Vorgaben.

     

    1. Weitere Informationen
      Weitere Informationen zum Coronavirus finden Sie u.a. auch unter

    >  Landeshauptstadt München:
        muenchen.de/corona

    >  Bundeszentrale für gesundheitliche Aufklärung (BzgA):    
        infektionsschutz.de/coronavirus-sars-cov-2.html
        (Inhalt: Häufig gestellte Fragen (FAQ), Merkblatt zum Coronavirus, Hygienetipps)"

    >  Robert Koch Institut:
     rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Quarantaene/Flyer.html
     (Faltblatt zur häuslichen Quaratäne von Kontaktpersonen)

     

    Eventuelle weitere Fragen beantworten wir Ihnen gerne unter der Telefonnummer: 233- 96333. Aufgrund der Vielzahl der Fälle kann es jedoch zu längeren Wartezeiten kommen. Daher bitten wir Sie höflichst, nur in begründeten Ausnahmefällen anzurufen.

     

    Mit freundlichen Grüßen

     

    Ihr Münchner Gesundheitsamt
    Landeshauptstadt München, Referat für Gesundheit und Umwelt, Bayerstr. 28a, 80335 München, 20. September 2020

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - 21.10.2020

    Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες,

     

    Η Διεύθυνση του σχολείου ενημερώθηκε σήμερα ότι υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID19 μεταξύ των μαθητών μας και ΑΜΕΣΑ δόθηκαν οδηγίες για συγκεκριμένες ενέργειες.

    Μετά από τις συστάσεις της Υγειονομικής Υπηρεσίας και τις οδηγίες του γραφείου Σ.Ε. Μονάχου, κάποια τμήματα κρίθηκε απαραίτητο να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό (καραντίνα) για 14 μέρες (έως και 30.10.2020) και παράλληλα το σχολείο έχει μεριμνήσει για τη διενέργεια τεστ σε αυτούς τους μαθητές.

    Για τους μαθητές των τμημάτων που βρίσκονται σε καραντίνα τα μαθήματα θα αναρτώνται κανονικά στην ιστοσελίδα του σχολείου.

    Παρακαλώ να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα για  συνεχή ενημέρωση.

    ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.

  • ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

    σας ενημερώνουμε ότι η χρήση της μάσκας συνεχίζει να παραμένει υποχρεωτική  κατά τη διάρκεια του μαθήματος σύμφωνα με το Βαυαρικό Υπουργείο Παιδείας.

     

     

    Am Montag, 21.09.2020 findet an allen Schulen der Unterricht unter den gleichen Bedingungen wie in den ersten beiden Schulwochen statt. Das heißt es findet stundenplanmäßiger Unterricht statt, ab Jahrgangsstufe 5 müssen die Schülerinnen und Schüler auch während des Unterrichts Mund-Nasenschutz-Bedeckungen tragen.

    (Staatliches Schulamt München)

     

  • Ενημέρωση για Σχολικό Έτος 2020/2021

    Σχολικό έτος 2020/21

    Αγαπητοί μαθητές/τριες,

    Αξιότιμοι εκπαιδευτικοί ,

    Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

     

    Την Τρίτη,  08.09.2020 αρχίζει η νέα σχολική χρονιά, για όλες τις μαθήτριες και μαθητές του 2ου Γυμνασίου THS II Zamdorferstraße.

    Τα μαθήματα αρχίζουν την Τρίτη από τις  8:30 έως τις 10:00 η ώρα.

    Για τον καταμερισμό των τάξεων όπως και για τις αίθουσες διδασκαλίας, οι μαθητές /τριες θα ενημερωθούν κατά την προσέλευση και συγκέντρωσή τους  στον αύλειο χώρο του σχολείου. Συνοδεία των εκπαιδευτικών θα προσέλθουν στις ανάλογες τάξεις τους.

    Προληπτικά μέτρα για την αποφυγή ενδεχόμενης διασποράς του νέου κορονοιού εντός σχολείου, σύμφωνα με το Βαυαρικό νόμο:

    Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της σχολικής μονάδας,  για τους μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό, καθ’όλη τη διάρκεια παραμονής τους  στο σχολείο

    και έως τις 18.09.2020 ακόμη και κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

    Οι μαθητές της περσινής 7ης και 8ης τάξης θα παραλάβουν  προσωπικά το αντίγραφο των ενδεικτικών  και θα το προσκομίσουν στους γονείς τους προς υπογραφή. Την επόμενη μέρα παρακαλούνται όπως επιστραφεί  για να παραλάβουν το πρωτότυπο (Original), όπως και την ελληνική βαθμολογία.

    Λόγω των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον νέο κορονοιό, ΔΕΝ επιτρέπεται η είσοδος σε γονείς και κηδεμόνες στη σχολική μονάδα παρά μόνον κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

    Τα απολυτήρια των μαθητών/τριών της περσινής 9ης και  10ης τάξης, θα δοθούν στους γονείς στο προαύλιο χώρο του σχολείου την Τρίτη 08.09.2020 από τις 10:30 έως τις 11:30. Για όσους δεν είναι εφικτό να προσέλθουν , θα αποσταλούν υπηρεσιακά στο Λύκειο.

    Παρακαλείστε  κατά την παραλαβή να τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας  (1,5μ) και να φοράτε τη μάσκα σας.

    Θα ακολουθήσουν αναλυτικά οι οδηγίες για τη λειτουργία λόγω κορονοιού και η τήρηση απαραίτητων μέτρων (Hygieneplan) του Βαυαρικού υπουργείου παιδείας.

    Σας ευχόμαστε μια καλή σχολική χρονιά

Aktuelles

Kontakt

Name der Schule: Private Griechische THS II
E-Mail-Adresse der Schule: mail@2gym-muenchen.europe.sch.gr
Telefon: Schulleitung und Sekretariat:
0(49)89 6732430

Sekretariat:
Μο,Di,Do 9:30-12:30

Lehrer:
0(49)89 45125684

FAX: 0(49)89 67339661
Adresse der Schule: Zamdorfer Str. 24-26
81677 München
Germany
Zuständig für die Webpage: Haftungsausschluss siehe unter Schulleitung

Fotogallery